Ismerjük meg a mentorok munkáját

Hírek

2020-03-13

Beszélgetés Móricz Ádám Távszem mentorral.

Hogyan lesz gyógymasszőrből mentor? A nyugodtság és a türelem elengedhetetlen ehhez a munkakörhöz. Az alábbi beszélgetésből sok érdekesség kiderül.

– Kérem, mondjon magáról pár szót, meséljen mindennapjairól, szabadidős tevékenységeiről, stb.

– Móricz Ádám vagyok, 28 éves. Végzettségem gyógymasszőr, amelyet 2015-ben szereztem meg. 4 évet Debrecenben éltem. Ez idő alatt, masszőrködtem, és a debreceni Polgármesteri Hivatal telefonközpontosa is voltam. 2019 tavaszán költöztem vissza Tatabányára. Jelenleg is itt élek, párommal és Bözsivel, a vakvezető kutyámmal. 2020 januárjától a tatabányai Gőzfürdőben dolgozom, mint gyógymasszőr. Szabadidőmben szeretek sportolni, csörgőlabdázom, a Tatabánya játékosaként veszek részt a magyar bajnokság másodosztályában. Ezen kívül, szeretem a családommal tölteni a szabadidőmet, könyvet olvasni, színházba járni.

– Mi az, amit a személyiségéről fontosnak tart elmondani?

– A két legfontosabb, azt hiszem, a nyugodtság és a türelem. Mindkét személyiségjegy jól jött mentori munkám során.

– Hogyan került kapcsolatba a mentori munkakörrel?

– A mentori munkakörről elsőként az MVGYOSZ hírlevélben olvastam. Mivel ezelőtt is csináltam hasonlót a megyei egyesületben önkéntesként, úgy gondoltam, alkalmas leszek a feladatra.

– Mi motiválta önt, hogy mentorként is dolgozzon?

– Jó pár éve használok már iPhone készüléket, úgy éreztem, rendelkezem elegendő tudással és tapasztalattal, hogy ezt át is tudjam adni a látássérült klienseknek. És nem mellesleg, amikor a szövetség meghirdette a mentori munkakört, én épp munkát kerestem.

– Milyen hasznos tapasztalatokkal gazdagodott mentori munkája során?

– Úgy érzem, fejlődtem a kommunikáció terén. És hogy egy adott módszer, vagy éppen egy kézmozdulat megtanítása egy-egy kliensnek más és más. Úgyhogy fejlődtem a tanításban, a tudás átadásában is.

– Mik azok a témakörök, amiket a legnehezebb megtanítani az érdeklődőknek és miért?

– Ez szerintem egyénfüggő, de általában a kezdő klienseknek a kézmozdulatok használata, mert ezekhez finom kézmozdulatok kellenek, és akik például előtte nyomógombos készüléket használtak, nekik furcsa lehet eleinte, hogy az iPhone kijelzőjén a gesztusokat enyhe érintéssel is végre lehet hajtani.

– Milyen visszajelzések érkeznek a felhasználóktól?

– Én szinte csak pozitív visszajelzésekkel találkoztam mentori munkám során. Az eleinte esetleg nehézkes kezdeti lépéseken átlendülve, a továbbiakban általában élvezni szokták a tanulást.

– Mit tud javasolni azoknak, akik bizonytalanok a képzést illetően?

– Akik kicsit tartanak az érintő kijelzős telefonok világától, nekik azt tudom tanácsolni, hogy próbálják ki mindenképp. Ha az alapokon sikerül átlendülni, a tanulás is gyorsabban megy majd. A végeredmény pedig egy szerethető, és az élet számos területén hasznukra váló iPhone készülék lesz majd. Bátran forduljanak a megyei egyesületüknél foglalkoztatott mentorhoz, aki mindenben a segítségükre lesz.

– Mit üzen az olvasóknak?

– Köszönöm, hogy elolvasták az interjút.

Munkájához további sok sikert, s eredményekben gazdag pillanatokat kívánunk!

Árvay Mária

Főbb híreink

Karbantartás miatt nem elérhető a Távszem

Tisztelt Távszem Felhasználók! Az MVGYOSZ nemrégiben értesült a Távszem szolgáltatás üzemeltetőjétől arról, hogy a cég karbantartást végez a szoftveren, amely előre láthatólag...

2023-04-24

© 2023 Távszem

b4st theme for WordPress