Felhasználóbarát fejlesztésekkel gazdagodott a Távszem

Hírek

2021-12-14

A látássérült felhasználók számára kényelmesebb és a rendszer mindennapi használatát megkönnyítő fejlesztésekkel találkozhatnak a Távszem alkalmazás felhasználói december második hetétől. Egyszerűbb belépés, központi értesítések, új várakoztató zene, javuló többkamerás fókuszálás – többek között ezeket ígéri a frissült alkalmazás.

Az egyik legfontosabb változás, hogy egyszerűsödik a rendszerbe való belépés. Az alkalmazás használatához eddig e-mail cím és jelszó kellett, a fejlesztést követően azonban a tagnyilvántartóban rögzített e-mail címmel, valamint a törzsszámmal ugyanúgy be lehet lépni a Távszem alkalmazásba, mint a hangoskönyvtárba: a tagoknak nincs szüksége regisztrációra. Kizárólag azoknak a látássérült felhasználóknak kell a regisztrációs folyamatot elvégezniük, akik nem tagok egyetlen tagegyesületben sem. A regisztrációs felület egyszerűsödött, de a látássérülést továbbra is igazolni kell.

Új funkcióként jelenik meg a menüsorban az értesítések gomb, amelyen a jövőben a szolgáltatással kapcsolatban központi értesítéseket kapnak a felhasználók, legyen az tervszerű karbantartás, újdonság vagy egyéb fontos közlendő. Az értesítésben szereplő korábbi üzenetek a rendszerben visszanézhetőek.

Többkamerás telefonok esetében javult a fókuszálási lehetőség, így könnyebben és gyorsabban tudnak az operátorok választ adni a feltett kérdésekkel kapcsolatban.

További változás, hogy új várakoztató zenével találkozhatnak a rendszer felhasználói, amely nem más, mint Király Csaba tavalyi Hangprofil pályázatra beküldött nyertes műve. A zene nem ismeretlen a honlap- és YouTube-csatorna látogatóinak, hiszen az MVGYOSZ mozgóképes anyagai 2021-től ugyanezzel a szignállal indulnak.

A fentebb felsorolt fejlesztések természetesen mind Android, mind iOS eszközökön elérhetőek.

Mivel a pandémia miatt az operátor munkatársak távmunkásként dolgoznak, s nem egy helyiségben tartózkodnak, szükségessé váltak olyan fejlesztések is, amelyek a közvetlen munkatársi kommunikációt segíti. Ennek megfelelően a módosítások az operátori szoftvert is érintik, ők a mindennapi munkavégzést megkönnyítő új funkciókkal találkoznak a jövőben: beépítésre került egy közvetlen üzenetváltási lehetőség, valamint egy olyan felület, amin azt is láthatják, hogy ki van bejelentkezve éppen, s kik azok, akik szünetet tartanak.

Készülődjünk együtt az ünnepekre! Hívják munkatársainkat a karácsonyi előkészületek alatt a süteménykészítésnél, karácsonyfadíszek kiválasztásánál vagy akár a menühöz illeszkedő ital kiválasztásakor. Az operátor munkatársak az év minden napján, a nap 24 órájában várják hívásaikat, így szenteste, szilveszter vagy újév napján is számíthatnak a távoli segítségnyújtásra.

Reményeink szerint a karácsonyi időszak előtt elvégzett fejlesztés hozzájárul ahhoz, hogy az ünnepek alatt – és azt követően – még többen és többször kaphassanak segítséget a Távszemtől.

dr. Nagyné Berke Mónika
szolgáltatásvezető

Főbb híreink

MVGYOSZ Távszem használata BlindShell-en

Az elmúlt hónapok fejlesztésének köszönhetően mostantól az MVGYOSZ által honosított BlindShell 2-es készülékeken is használható az új, távoli segítségnyújtást biztosító szolgáltatás, a Távszem.Mivel ...

2023-06-27

Indul az új Távszem nyilvános tesztidőszaka

Az MVGYOSZ 2023. június 26-án hétfőtől indítja útjára az új Távszem szolgáltatást, melyet a tavszem.mvgyosz.hu oldalon érnek el a felhasználók. A szolgáltatás ez időtől kezdve a BlindShell 2-es készü...

2023-06-21

Karbantartás miatt nem elérhető a Távszem

Tisztelt Távszem Felhasználók! Az MVGYOSZ nemrégiben értesült a Távszem szolgáltatás üzemeltetőjétől arról, hogy a cég karbantartást végez a szoftveren, amely előre láthatólag több napot is igénybe v...

2023-04-24

© 2024 Távszem

b4st theme for WordPress