Akik a távolból helyettünk látnak – Bemutatkoznak a Távszem operátorok

Hírek

2019-07-12

2019 áprilisában állt munkába az MVGYOSZ-nél az a 15 fő, akikből június végére képzett Távszem operátorok és ügyfélszolgálati munkatársak lettek. Ők már javában biztosítják a Távszem szolgáltatást, vagyis intézik a felhasználók regisztrációját, és ami talán ennél is izgalmasabb: a távolból helyettünk látnak. A Távszemet már használó olvasóinknak a hangjuk és a nevük már ismerős lehet, ha pedig ennél többre is kíváncsiak velük kapcsolatban, akkor jó hírünk van: decemberig mindannyian bemutatkoznak Önöknek.

Beszélgetés Tóth Zoltán Távszem operátorral

– Kérem, meséljen egy pár szót magáról, szabadidős tevékenységeiről, stb.

– Tóth Zoltán vagyok, 22 éves. Vidéki vagyok, csak nemrég költöztem Budapestre. Végzettségem informatikus rendszergazda. Szabadidőmben szeretek kerékpározni és van egy kutyám.

– Ha pár szóban kellene nyilatkozni a személyiségéről, mi az, amit fontosnak tart magáról elmondani?

– Kedves, empatikus és megértő embernek tartom magam. Mindemellett jó hallgatóság is vagyok.

– Mi a véleménye a humor gyógyító erejéről?

– Bizonyos esetekben humorral föl lehet oldani a feszültséget, ami az adott helyzetben kialakul. Bizony, néha nem árt magunkon is nevetni egy kicsit.

– Mi motiválta önt, hogy a Távszemnél helyezkedjen el?

– Szeretek segíteni mindenkinek, amiben csak tudok, és ez motivált arra, hogy jelentkeztem operátornak.

– A szakmai képzés alkalmából szerzett-e személyre szóló, életét meghatározó élményeket?

– Hatalmas élmény volt számomra a Láthatatlan Kiállítás, amely megmutatta mindazon nehézségeket, amelyekkel a látássérültek nap mint nap találkoznak.

– „Az élet néha fura helyzetekbe sodor. (…) Az igazi bátorság az, ha beismerjük, hogy segítség kell, és kezet nyújtunk érte.” (Sue Thomas – FBI c. film). Mi jut erről eszébe?

– Soha nem tudhatjuk, hogy mikor lesz szükségünk segítségre, de mikor arra kerül a sor, akkor kérjük és fogadjuk is el.

– Mit üzen az olvasóknak?

– Azt javaslom az olvasóknak, hogy minél többen próbálják ki és használják is a Távszem alkalmazást, mert hatalmas segítség lehet.

Valóban az! Köszönjük, hogy Ön is részese ennek a csodálatos csapatnak!

Árvay Mária

Főbb híreink

Második születésnapját ünnepli a Távszem

Pontosan két évvel ezelőtt, 2019. július 16-án kezdte meg nyilvános működését a látássérült emberek számára távoli segítségnyújtást biztosító szolgáltatás, a Távszem. Az MVGYOSZ által fenntartott szol...

2021-07-16

Egy napig szünetel a Távszem szolgáltatás

Felhívjuk a Távszem felhasználók figyelmét, hogy augusztus 25-én, kedd este 8 órától augusztus 26-án, szerda este 8 óráig technikai okok miatt szünetel a Távszem szolgáltatás. Ez idő alatt a Távszem n...

2020-08-24

Egyéves a Távszem

Egy évvel ezelőtt ezen a napon vette kezdetét a Távszem szolgáltatás nyilvános tesztidőszaka. Az évforduló apropóján most felidézzük a Távszem első évének legjelentősebb történéseit és legszebb pillan...

2020-07-16

© 2022 Távszem

b4st theme for WordPress